Генерал-лейтенант Романенко пояснив намір Кадирова замінити Пригожина у Бахмуті
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал-лейтенант Романенко пояснив намір Кадирова замінити Пригожина у Бахмуті

Генерал-лейтенант Романенко пояснив намір Кадирова замінити Пригожина у Бахмуті
Джерело:  online.ua

Ввечері 5 травня так званий глава Чечні Рамзан Кадиров офіційно заявив, що його найманці готові замінити бойовиків ПВК "Вагнер" у боях за Бахмут. На переконання військового експерта та генерала-лейтенанта Ігоря Романенка, у кадирівців вкрай мало шансів досягти хоч якихось успіхів у битві за місто-фортецю, оскільки вони вміють воювати лише як загороджувальні загони, але не як піхота. Також експерт припустив, що сам Кадиров шукає для себе нові перспективи.

Джерело: "24 Канал"

Кадирівці не зможуть жодним чином змінити ситуацію у Бахмуті

Кадиров почав скаржитися на те, що Міністерство оборони РФ не хоче вести діалог із ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним та виконувати його прохання.

Ба більше, глава Чечні додав що якщо "генштаб втратить вагнерівців", то у Бахмут прийдуть кадирівці, які "готові за кілька годин взяти місто".

Ігор Романенко звертає увагу на те, що нещодавно у Кадирова погіршився стан здоров’я, тому він майже зник з публічного простору.

Саме тоді власник ПВК "Вагнера" вирішив впіймати свій "шматок слави", однак, оскільки його нічого не вдалося, просто вирішив втекти з поля бою, поки ще є така можливість.

Підготовка кадирівців як піхоти слабка. Це легка піхота для загороджувальних загонів, до прикладу, а як воїни піхоти вони себе не проявили. Кадиров шукає вихід з положення. Він зацікавлений своїми перспективами та намагається їх реалізувати. Бо відчуває, що найближчі кілька тижнів все буде дуже погано,– пояснює експерт.

 Що відомо про можливий вихід Вагнера з Бахмута

5 травня російський олігарх та ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин офіційно заявив, що планує вивести свою ПВК з Бахмутського напрямку уже 10 травня.

Варто зазначити, що представники ЗСУ вкрай скептично сприйняли обіцянки поплічника Путіна.

Як вважають наші бійці, ПВК "Вагнера" зробить усе можливе, щоб взяти Бахмут до 9 травня.

Варто також нагадати, що 3 травня Євген Пригожин заявив про початок наступу Збройних сил України та попередив про початок "активної фази" уже незабаром.

Вночі 5 травня росіяни масово використали фосфор проти ЗСУ у Бахмуті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?