Нервуватися не треба - у Раді несподівано звернулися до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Нервуватися не треба - у Раді несподівано звернулися до України

Нервуватися не треба - у Раді несподівано звернулися до України
Джерело:  online.ua

Україна підготувалася до другої хвилі пандемії COVID-19, вважають у парламентській фракції "Слуга народу". Лідер депутатського об'єднання Давид Арахамія вказав на відсутність причин для паніки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ перед журналістами.

За словами політика, наразі розроблені необхідні плани реагування.

"Наскільки я володію інформацією, то Україна на зараз готова до другої хвилі. Є план фінансовий — яким чином це фінансувати, є план карантинний — яким чином ці заходи робити. Тому мені здається, що тут нервуватися сильно не треба", - пояснив Арахамія.

Народний депутат зауважив, українці "забули трішки про карантин", саме цим зумовлені частково епідемічні показники. Не можна так ставитися до загрози вірусу, неможливо ігнорувати обмеження та поширення хвороби.

Нагадаємо, станом на ранок у вівторок, 25 серпня, по всій країні зареєстрували 108 415 випадків COVID-19, за попередню добу кількість зросла на 1 658. Від початку пандемії 2 318 українців загинули від ураження вірусом.

Карантинні обмеження чинні в Україні з середини березня. Вже влітку уряд змінив формат обмежень на так званий адаптивний — жорсткість режиму коливається поміж районами відповідно до місцевих епідемічних показників. Обмеження можуть бути м'якими та навіть дозволяти працювати школам з 1 вересня, а можуть призвести до закриття закладів.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з коронавірусом в Україні не йде на покращення, що потребує відповідної реакції влади. Президент Володимир Зеленський попередив країну про продовження карантинних обмежень. Наразі обговорення торкається ідею пролонгації щонайменше до листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?