Невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер під Москвою — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер під Москвою — ГУР

Невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер під Москвою — ГУР
Джерело:  online.ua

Невідомі диверсанти підірвали на аеродромі "Чкаловський" у Московській області РФ два літаки та один гелікоптер. Це сталося 18 вересня.

Джерело:   ГУР

Диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер під Москвою

За даними українських розвідників, на аеродромі, який ретельно охороняється, невідомі заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах - на аеродромі базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" та спеціальні літаки (літаки-розвідники), - йдеться в повідомленні.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

ГУР також повідомляє, що пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Наразі органи Росії шукають диверсантів та намагаються обмежити поширення в місцевих ЗМІ інформації про цю подію

Що відомо про пошкодження російської техніки

Російські ЗМІ повідомили 20 вересня про падіння бомбардувальника Су-34 під Воронежем.

До слова, усього з початку року у РФ сталося понад 50 спроб диверсій, причому майже 25% із них відбулися лише за 13 днів останнього весняного місяця.

Нагадаємо, що за інформацією представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, українські військові 14 вересня завдали ударів по двох патрульних кораблях злочинної армії РФ у Чорному морі, один з яких "Сергей Котов" після отриманних ушкоджень на тривалий термін відправився на ремонт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?