Незалежно від постанови суду - Зеленський здивував несподіваним рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Незалежно від постанови суду - Зеленський здивував несподіваним рішенням

Незалежно від постанови суду - Зеленський здивував несподіваним рішенням
Джерело:  online.ua

Резонансний скандал про порушення карантину президентом України Володимиром Зеленським отримав несподіване продовження. Поки суд не виніс рішення щодо залучення українського лідера і інших чиновників за відвідування кафе в Хмельницькому до відповідальності, Зеленський вирішив добровільно сплатити штраф. Президентхоче взяти на себе витрати закладу харчування, який покарали за обслуговування президента і чиновників під час карантину. Також український глава заявив про готовність понести адміністративну відповідальність за порушення карантину, якщо так вирішить суд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно оплачу на рахунок закладу харчування суму, яка рівноцінна з сумою штрафу. У той же час у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України ", - вирішив Зеленський.

Нагадаємо, скандал про порушення Зеленським карантину виник на початку червня під час візиту українського лідера і інших чиновників до Хмельницького. Після появи в соцмережах фото, на яких Зеленський п'є каву в одному з закладів в оточенні чиновників, серед яких був і головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Тоді українці звернули увагу на те, що всі присутні були без захисних масок або респіраторів, а отже - вони нахабно проігнорували карантин. Крім того, не забули уважні користувачі мережі і про те, що закладам громадського харчування дозволили обслуговувати клієнтів в залах тільки з 5 червня, а до цієї дати кафе зобов'язані були продавати каву тільки з собою на виніс і працювати тільки на відкритому повітрі.

Зеленський відразу визнав свою провину, але головний санітарний лікар Віктор Ляшко став стверджувати, що це був просто контроль і перевірка закладу. Незважаючи на це, поліція склала протокол про порушення правил карантину Зеленським, Ляшко, керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком, його першим заступником Сергієм Трофімова та іншими чиновниками, які пили каву в кафе Хмельницького разом з президентом. Сума передбачуваного штрафу для Зеленського досягає від 17 до 170 тисяч гривень, такий обсяг пов'язаний з тим, що він - чиновник. Також притягується до відповідальності власник кафе, що порушив правила карантину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що справу про порушення карантину Зеленським передали до Верховного суду, оскільки президент має недоторканність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?