Покарання Зеленського за каву - що вирішив суд
Категорія
Політика
Дата публікації

Покарання Зеленського за каву - що вирішив суд

Покарання Зеленського за каву - що вирішив суд
Джерело:  online.ua

На початку червня президент Володимир Зеленський відвідав Хмельницький, де випив кави у кав'ярні. Пізніше на нього склали протокол про порушення правил карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення Хмельницького міськрайонного суду.

У п'ятницю, 19 червня, суд планував розглянути справу. Під час засідання було вирішено, що справу повинен оцінити Верховний суд, оскільки президент має недоторканість.

Сума ймовірного штрафу для Зеленського сягає від 17 до 170 тисяч гривень, такий обсяг пов'язаний з тим, що він — посадовець.

Слід зауважити, Зеленський разом з представниками Офісу президента, заступником голови МОЗ Віктором Ляшко сиділи у кав'ярні без масок, великою компанією за одним столом та всередині закладу — тоді можна було відвідувати лише літні майданчики.

Поліція склала протокол про порушення 10 червня, через тиждень після інциденту. У документі також притягується до відповідальності власник кав'ярні за обслуговування попри карантин.

"В списку осіб, стосовно яких розглядатимуться справи про адміністративні правопорушення за протоколами, складеними працівниками ГУНП в Хмельницькій області згідно з вимогами ст.44-3 КУпАП за порушення правил щодо карантину людей, – Президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, його перший заступник Сергія Трофимов, головний санітарний лікар України Віктора Ляшко, Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та приватний підприємець Андрій Мельниченко", - підкреслив хмельницький суд.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський виступив з гучною заявою — він наголосив, що Україна прагне бути повноправним членом Європейського союзу. Окрім того, український лідер підкреслив, що Східне партнерство корисне для нашої країни, якщо наближає Українську державу до членства у співдружності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?