Україна вимагає - Зеленський виступив з безкомпромісною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає - Зеленський виступив з безкомпромісною заявою

Україна вимагає - Зеленський виступив з безкомпромісною заявою
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський виступив з гучною заявою - він наголосив, що Україна прагне бути повноправним членом Європейського союзу. Окрім того, український лідер підкреслив, що Східне партнерство корисне для нашої країни, якщо наближає Українську державу до членства в Європейському Союзі. Ця заява президента прозвучала під час виступу на відеоконференції лідерів Східного партнерства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента, а також на сторінку у Twitter глави держави.

«Східне партнерство не має обмежувати амбіції партнерів. Комусь достатньо політичного діалогу, комусь – стратегічного партнерства з ЄС, хтось прагне інтеграції до спільного ринку на основі «чотирьох свобод», а хтось, як Україна, вимагає повноправного членства в ЄС», – підкреслив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський вирішив нагадати ЄС, що від початку метою ініціативи була розбудова спільноти Євросоюзу з партнерами, які розділяють європейські цінності та принципи. Водночас перевагами такого об’єднання мають користуватися всі громадяни країн-учасниць. Також глава держави наголосив, що впевнений у силах ЄС, які можуть спільно подолати виклики сьогодення, зокрема наслідки пандемії коронавірусу, за допомогою поглиблення інтеграції та збільшення координації між країнами, а не завдяки політичній самоізоляції та протекціонізму.

«Ця зустріч – прекрасна нагода обговорити подальшу співпрацю задля виходу з поточної кризи та подолання подібних викликів у майбутньому. Перед нами стоять дуже непрості завдання: захистити життя та здоров’я громадян, відновити міжлюдські та ділові контакти, вивести економіку з кризової траєкторії», – додав український лідер.

Не забув також Володимир Зеленський подякувати Євросоюзу за підтримку, зокрема за нову програму макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро, яка є важливою та своєчасною для нашої країни. Окрім того, Україна розраховує на співпрацю з Євросоюзом у закупівлі вакцини проти коронавірусу, щойно вона буде виготовлена. Володимир Зеленський наголосив, що наша країна зі свого боку також підтримувала європейських партнерів. Як відомо, українські медики прийшли на допомогу італійським колегам, а українські літаки доправляли медичні вантажі до багатьох країн Євросоюзу.

«Впевнений, гасло Stronger Together сьогодні актуальне як ніколи», – підсумував Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідери країн-членів ЄС 19 червня терміново зберуться, що обговорити стан справ щодо виконання Мінських угод. Це зазначається у листі президента Європейської Ради Шарля Мішеля до лідерів країн-членів блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?