Ні війни, ні миру - в Кремлі істерика через плани України по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ні війни, ні миру - в Кремлі істерика через плани України по Донбасу

Ні війни, ні миру - в Кремлі істерика через плани України по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда глави РФ Володимира Путіна після останніх переговорів ТКГ по Донбасу, результати яких знову не влаштували Кремль, знову вибухнула істеричними заявами. У Москві намагаються усіма силами зберегти Мінські угоди, на перегляді яких наполягає офіційний Київ, і посадити команду президента Володимира Зеленського за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, що, як стверджують у Путіна, прописано в мінському "Комплексі заходів". У Путіна попередили, що якщо у Зеленського і далі будуть дотримуватися своєї принципової позиції, то переговорний процес зайде в глухий кут, а на Донбасі настане "заморожений конфлікт". Про це заявив спеціальний представник Росії в Контактної групи по врегулюванню ситуації на Україні Азамат Кульмухаметов, передає ONLINE.UA.

"Хотілося б ще раз нагадати: в мінському Комплексі заходів чітко зазначено, хто і з ким повинен вести переговори. Тому будь-які спроби виключити з переговорного процесу їх безпосередніх учасників - Донецьк і Луганськ - це дорога в нікуди. Але Київ вводить до складу делегації «своїх» представників ОРДЛО і в результаті всіляко заводить переговорний процес в глухий кут", - заявив Кульмухаметов.

Також спецпредставник Путіна зухвало заявив, що київська влада повинна усвідомита "безперспективність ставки на зміну геополітичної ситуації в свою користь" і приступити до сумлінного виконання мінських домовленостей.

"Збереження ситуації «ні війни, ні миру» не відповідає ні інтересам народу України, включаючи Донбас, ні інтересам Росії", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше представники Путіна заявили про намір взяти паузу в переговорах в нормандському форматі, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ принциповим дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Крім того, у Путіна застерігають Зеленського від планів вийти з Мінських угод, так як тоді не вдасться уникнути "гарячої фази" конфлікту на Донбасі. У Москві натякнули на те, що бойовики ОРДЛО відразу ж отримають наказ йти в наступ. Прес-секретар Путіна при цьому зазначив, що Москва готова до такого сценарію, але якщо це станеться, то переговорної бази по Донбасу більше не залишиться, а нову створити буде надзвичайно складно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського готують Путіну новий неприємний сюрприз. У команді українського лідера відзначають, що Мінські угоди, за які тримається глава Кремля Володимир Путін, хоча сам їх і не виконує, не відображають нинішніх реалій і їх потрібно переглянути. Але, крім цього, в Києві вважають, що в нормандський формат переговорів по Донбасу треба включити ще дві країни - США і Великобританію, які є підписантами Будапештського меморандуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?