Вони нас обдурили - у Зеленського готують Путіну новий неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони нас обдурили - у Зеленського готують Путіну новий неприємний сюрприз

Вони нас обдурили - у Зеленського готують Путіну новий неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

У команді українського лідера Володимира Зеленського вважають, що Мінські угоди, за які тримається глава Кремля Володимир Путін, хоча сам їх і не виконує, не відображають нинішніх реалій і їх потрібно переглянути. Але, крім цього, в Києві вважають, що в нормандський формат переговорів по Донбасу треба включити ще дві країни - США і Велику Британію, які є підписантами Будапештського меморандуму. Про це заявив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі телеканалу "Україна 24", передає ONLINE.UA.

"Що б не було прийнято, хоч би які рішення стосувалися перегляду Мінських угод, їх модернізації, я переконаний як юрист, вони давно застаріли, вони не працюють в багатьох пунктах, починаючи від дат, які там вказані, - треба переписувати цей текст", - впевнений Резніков.

Він також зазначив, що виступає за ідею розширення нормандського формату переговорів, в який зараз входять Украиїни, Росія, Франція і Німеччина. На думку чиновника, підтримати Україну повинні США та Велика Британія після обману з Будапештським меморандумом, в результаті якого наша країна позбулася всіх запасів високозбагаченого урану і добровільно відмовилася від величезного арсеналу ядерної зброї, успадкованої від колишнього Радянського Союзу під гарантії про безпеку, територіальну цілісність і недоторканність кордонів .

"Я абсолютно прихильник цієї ідеї і переконаний, що свого часу, на жаль, Україна довірилася потужним країнам, а саме - Великій Британії, США і Росії. Леонід Кучма довірився тоді, підписавши Будапештський меморандум. По суті, вони обдурили другого президента України, обдурили всю країну. До речі, президент Франції Франсуа Міттеран відверто в розмові з Кучмою попередив його, сказавши: «Юначе, вас все одно обдурять». На жаль, Міттеран мав рацію", - пояснив свою позицію Резніков.

Нагадаємо, нещодавно Україна включила в переговори ТКГ по Донбасу чотирьох представників ОРДЛО. Окремі райони Донецької області тепер представлятимуть журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер. У команді російського президента Володимира Путіна істерика - в плани Кремля не входило, щоб Київ залучив до переговорів українців з окупованого Донбасу, так як в Москві хотіли, щоб в цьому процесі брали участь тільки призначені Путіним російські громадяни. Представник Росії в ТКГ Борис Гризлов накинувся із звинуваченнями на офіційний Київ, заявивши, що українська сторона відмовилася обговорювати політичну частину Мінського комплексу заходів з представниками так званих "ЛНР" і "ДНР", а значить фактично вийшов з "Мінського процесу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі екстрено звернулися до команди Зеленського. Спікер Кремля Дмитро Пєсков застеріг офіційний Київ від планів вийти з Мінських угод, так як тоді не вдасться уникнути "гарячої фази" конфлікту на Донбасі, натякнувши на те, що бойовики ОРДЛО відразу ж отримають наказ йти в наступ. Прессекретар Путіна при цьому зазначив, що Москва готова до такого сценарію, але якщо це станеться, то переговорної бази по Донбасу більше не залишиться, а нову створити буде надзвичайно складно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?