Нідерланди мають нові претензії до РФ щодо рейсу MH17 - посол
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди мають нові претензії до РФ щодо рейсу MH17 - посол

Нідерланди мають нові претензії до РФ щодо рейсу MH17 - посол
Джерело:  Укрінформ

Парламент Нідерландів розпочав додаткове розслідування у справі про трагедію авіарейсу MH17. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами українського посла у королівстві Всеволода Чанцева, процес ініційований для вивчення дій Києва та Москви під час інциденту. Цим цікавляться, зокрема, родичі загиблих громадян.

"Особливо - чому РФ закрила небо над Ростовською областю? Це велике питання, і цьому питанню буде приділятися значна увага. І сьогодні ніяких пояснень з російської сторони не було. Тому, якщо у когось є щось додатково сказати, то це саме Російській Федерації: як вона діяла в тих умовах, і чи були підстави закриття неба", - пояснив дипломат.

Чанцев відзначив, що офіційний Київ надав Нідерландам усю інформацію. Ц не початок нової справи, лише вивчення рішень стосовно управління повітряним рухом під час конфліктів.

Нагадаємо, рейс MH17, на борту якого перебували 298 осіб, був збитий ракетою російського ЗРК "Бук" над Донбасом. Ніхто з них не пережив трагедію.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз закликав інші країни співпрацювати з нідерландським слідством щодо справи MH17. Брюссель підкреслив, що Об'єднана слідча група працює над встановленням правди у масовій трагедії, жертвами якої стали громадяни кількох країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?