В ЄС зробили важливу заяву про трагедію MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС зробили важливу заяву про трагедію MH17

В ЄС зробили важливу заяву про трагедію MH17
Джерело:  online.ua

Лідери держав-учасниць Євросоюзу зробили офіційний заклик іншим країнам стосовно катастрофи пасажирського літака MH17 в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Європейської ради.

Згідно з офіційною заявою, усім країнам потрібно співпрацювати з представниками Об'єднаної слідчої групи (JIT), яка розслідує загибель майже 300 осіб внаслідок падіння лайнеру на Донбасі.

"У зв'язку із висновками від 20 червня 2019 року Європейська рада підтверджує свою повну підтримку усіх зусиль, спрямованих на встановлення правди, справедливості та відповідальності для жертв збитого літака рейсу MH17 та їхніх найближчих родичів і закликає усі держави повністю взаємодіяти з чинним розслідуванням, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166", - говорить документ.

Нагадаємо, трагедія сталася 17 липня 2014 року. Згідно з наявними результатами слідства, найбільш вірогідною версією інциденту є влучення у літак снаряду ЗРК "Бук", який завіз на Донбас російський агресор. Установка знаходилася на озброєнні 53-ої бригади ППО ВС РФ, яка базується у Курську.

Як повідомляв ONLINE.UA, влітку нідерландські правоохоронні органи оголосили імена перших чотирьох підозрюваних, які можуть мати пряме відношення до трагедії. Серед них тодішні ватажки так званої "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?