Нідерланди розраховують на оперативний початок навчань українських пілотів на F-16
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди розраховують на оперативний початок навчань українських пілотів на F-16

Нідерланди розраховують на оперативний початок навчань українських пілотів на F-16
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів розраховує на максимально оперативний початок навчань українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Джерело:   The Guardian

Що відомо про початок навчань українських пілотів на F-16 

За інформацією видання, глава Міноборони Нідерландів Кайси Оллонгрен направила лист до парламенту країни.

Нідерланди хочуть якнайшвидше організувати підготовку українських пілотів на F-16, - йдеться у листі.

При цьому у листі міністра наголошується, що навчання координуватиметься з Бельгією, Данією та Великою Британією, і до нього можуть приєднатися інші країни.

Норвегія підтримала навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Уряд позитивно ставиться до такої ініціативи. Разом із союзниками та партнерами Норвегія зараз оцінює, який внесок ми можемо зробити навчання українських пілотів, - зазначив міністр оборони країни Бьорн Арільд Грам.

Зазначається, що серед партій у Стортингу насамперед "Ліберальна партія" зацікавлена у тому, щоб Норвегія також надала Україні винищувачі.

Ми повинні бути впевнені, що західні країни направляють літаки, і заявити про це дуже чітко, тому що це може бути важливим для роз'яснень, необхідних в інших країнах, - наголосила

лідер партії Гурі Мелбі.

Вона вважає, що Норвегія має передати Україні літаки, якщо це можливо.

Які задачі виконуватимуть винищувачі F-16 в Україні 

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ, Юрія Ігната, головною задачею західних винищувачів в Україні буде встановлення переваги у повітрі над злочинною армією РФ та покриття території, куди не дістають системи ППО.

Винищувачі дадуть нам перекрити ті регіони, де ми маємо прогалини. ППО наземне не може покрити всю територію. Літак - це теж частина ППО. Десь наземне ППО буде перекривати стратегічні напрямки, важливі об'єкти, міста. А вже далі можуть працювати й мобільні групи, і літаки F-16, - пояснює Ігнат.

Однак речник Повітряних сил зазначив, що винищувачі не зможуть протидіяти балістичним ракетам, адже для цього Україна має отримати додатково системи Patriot та Samp-T.

Однак літаки здатні захистити повітряний простір від таких ворожих ракет, як Х-101, "Калібр" та також безпілотників.

Він буде це робити ефективно. Також він буде завойовувати перевагу в повітрі, бо сьогодні російська авіація переважає нас за кількістю і технологіями, - зазначає Ігнат.

За його словами,  перевага у повітрі на окупованих територіях - це дійсно ключове питання, яке дозволить успішно вести й наступальні, і оборонні дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?