Нідерланди відмовляться від російського газу до кінця року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нідерланди відмовляться від російського газу до кінця року

Нідерланди відмовляться від російського газу до кінця року
Джерело:  online.ua

До кінця цього року Нідерланди повністю відмовляться від закупівлі російського газу та російського вугілля.

Джерело: NOS

Нідерланди відмовляються від газу та вугілля з РФ

У Нідерландах зазначили, що на найближчу зиму газосховища будуть максимально заповнені. Значною мірою це мають робити енергетичні та інші компанії. Оскільки вони не наважуються йти на фінансовий ризик, бо газ зараз дуже дорогий, уряд придумає схему, яка частково компенсує різницю в ціні.

Минулого року російська газова компанія «Газпром» недостатньо поповнила голландські запаси.

Ми всі підозрюємо, звісно, що Росія цього не робила через залежність Європи від газу та заплановану війну з Україною, — каже міністр енергетики Нідерландів Роб Єттен.

Ціни надзвичайно зросли, і уряду довелося розробити схеми компенсацій.

Державна компанія Energie Beheer Nederland (EBN) заповнить газосховище Bergermeer на 70 відсотків від його потужності. Загальні витрати залежать від ціни на газ і оцінюються в 623 млн євро.

Також можна імпортувати більше скрапленого природного газу (СПГ). Він зберігається на газових терміналах в Роттердамі та Еемсхафені. Енергозбереження також має сприяти заміщенню імпорту з Росії.

Щодо вугілля, імпорт для всього Європейського Союзу закінчиться 11 серпня.

Про це домовлено в п’ятому пакеті санкцій ЄС у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

Поступове припинення закупівлі російської нафти все ще має бути організовано в контексті ЄС, але уряд також прагне зупинити його до кінця року.

Інші європейські країни також повинні мати можливість поступово відмовитися від цього, але в кінцевому підсумку ми прагнемо заборонити всю енергію з Росії, - сказав міністр енергетики країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?