Ніхто не має права - глава Кабміну терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніхто не має права - глава Кабміну терміново звернувся до українців

Ніхто не має права - глава Кабміну терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 6 червня, Україна відзначає День журналіста. З цієї нагоди до громадян країни звернувся прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який нагадав, що ніхто не має права зазіхати на незалежність журналістики в країні. Відповідне привітання глава Кабміну опублікував в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"6 червня в українських журналістів професійне свято. Я приєднуюся до всіх привітань і добрих побажаннь, які отримують сьогодні представники цієї надзвичайно важливої професії. Як громадянин і як представник влади, я вважаю незалежність журналістики безумовною цінністю і суспільним благом, на яку ніхто не має права зазіхати, в тому числі і власники ЗМІ ", - написав Шмигаль.

Глава українського уряду також закликав журналістів країни усвідомлювати обсяг своєї реальної влади і важливості. Він переконливо попросив представників цієї професії бути об'єктивними і неупередженими в своїй роботі, так як вона є важливою частиною становлення суспільства.

"Пам'ятайте, ви - і частина суспільства, і ті, хто робить суспільство таким, яким воно є. Бажаю всім вам натхнення, завзяття, благополуччя і - традиційно - більше хороших новин!", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 6 червня в Україні відзначають День журналіста. Саме в цей день в 1992 році в Брюсселі Національна спілка журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів. З початком незалежності нашої країни відбулося відродження традицій української журналістики, котрой постійно доводиться стикатися з серйозними викликами. Але, незважаючи ні на що, українська журналістика продовжує розвиватися, виконуючи одну з головних функцій - виявлення важливих для суспільства тем, їх розкриття і формування дискусії, що сприяє розвитку цього ж товариства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Генпрокуратури Ірина Венедіктова записала екстрене звернення до українців, в якому пообіцяла розслідувати всі справи щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, посягання на їхнє життя, викрадення, висловлення погроз або застосування насильства по відношенню до них, умисного знищення або пошкодження їх майна. Вона нагадала, що журналістів сьогодні переслідують за критику або викриття, у них незаконно вилучають зібраний матеріал, відбирають техніку, б'ють. Всі ці факти, як запевнила генпрокурорка, неодмінно будуть перевірятися органами правопорядку і на кожен з них буде дана відповідна оперативна реакція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?