Ніколи і ні з ким: Порошенко відхрестився від гучних звинувачень Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніколи і ні з ким: Порошенко відхрестився від гучних звинувачень Трампа

Ніколи і ні з ким: Порошенко відхрестився від гучних звинувачень Трампа

Колишній президент Петро Порошенко стверджує, що не давав вказівку закрити кримінальне провадження стосовно компанії Burisma, членом ради директорів якої був Гантер Байден – син колишнього віце-президента США і потенційного кандидата у президенти США Джо Байдена.

Про це він розповів журналістам програми "Схеми: корупція в деталях", передає ONLINE.UA.

 "Позиція перша: він (Шокін – ред.) ніколи такого не казав. Позиція друга, якщо навіть він це би і сказав – ніколи, ні з ким, включно з Шокіним, ні з Байденом, ні з Трампом, ні зі своїми радниками я слово Burisma чи "син пана Байдена", я ніколи не вимовляв. Тому це неправда", - відповів Порошенко.

Нагадаємо, раніше виконавча директорка "Центру протидії корупції" Дар’я Каленюк оприлюднила документ, що Віктор Шокін дав свідчення для адвокатів українського олігарха-втікача Дмитра Фірташа, який зараз очікує на екстрадицію із Австрії до Сполучених Штатів.

 У свідченнях Шокін сказав, що "Порошенко декілька разів просив його подивитися на кримінальну справу проти Burisma і розглянути можливість закрити розслідування щодо цієї компанії".

Раніше повідомлялося, що після оприлюднення стенограми липневої телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа  218 конгресменів Палати представників США підтримали рішення направити в Сенат питання про імпічмент Трампа. Вони вважають, що ці переговори "показують класичний шантаж мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?