Ніколи не здамося - Трамп вразив новими жорсткими погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Ніколи не здамося - Трамп вразив новими жорсткими погрозами

Ніколи не здамося - Трамп вразив новими жорсткими погрозами
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп продовжує свої спроби подолати суспільну кризу в Сполучених Штатах. Він оголосив про створення спеціального відомства для боротьби проти масових протестів і заворушень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами державного лідера, займатися цим будуть Міністерство внутрішньої безпеки та Міністерство юстиції — відомство називатиметься оперативний центр з боротьби із заворушеннями.

"Ми в Америці ніколи не здамося владі натовпу, тому що якщо панує натовп, то демократія мертва", - пояснив Трамп.

Водночас американський президент скористався нагодою та знову звинуватив в організації протестів свого політичного опонента — Джо Байдена, кандидата на виборах від демократів. Колишній віцепрезидент нібито підтримує вандалізм на вулицях американських міст.

Трамп стверджує, що правоохоронні органи Портленда Заарештували 100 учасників протестів, також інша сотня протестувальників потрапила під варту в інших містах, де розгорнулися резонансні події. Утім, політик не уточнив, за який саме період йдеться.

Нагадаємо, перші заворушення спалахнули у травні, вони пов'язані зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейських, які фактично закатували його на вулиці під час спроби затримання. З того часу сталося ще кілька резонансних інцидентів зі стріляниною, які призвели до смерті ще кількох осіб від куль поліції.

Новим приводом стали постріли поліцейських у спину Джейкоба Блейка у Вісконсині — той отримав 7 вогнепальних поранень, хоча стояв без жодної зброї поряд з машиною, в оточенні правоохоронців.

Трамп та його оточення називають Black Live Matters, що має відношення до протестів, "марксистською" організацією, яка наповнена "лівими радикалами" та "анархістами".

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп наголосив, що зупинити зростання насильства в містах США, де правлять демократи, можна лише за допомогою сили. Окрім того, президент Штатів у своєму стилі жорстко розкритикував реакцію мера Портленда на події, які відбуваються у місті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?