Німеччина домовилася з ОАЕ про постачання газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина домовилася з ОАЕ про постачання газу

Німеччина домовилася з ОАЕ про постачання газу
Джерело:  online.ua

Канцлер ФРН Олаф Шольц під час перебування в Абу-Дабі повідомив, що Німеччина та Об’єднані Арабські Емірати досягли домовленості щодо співробітництва в енергетичній галузі, зокрема у постачанні газу.

Джерело: DW

Німеччина шукає заміну російському газу на Близькому Сході

Ми досягли прогресу в цілому ряді проєктів, пов’язаних із виробництвом і закупівлею дизельного палива та газу, у нас є проєкти зрідженого газу, які відіграють важливу роль, - сказав Шольц.

Він зауважив, що це є дуже актуальним питанням з точки зору енергетичної безпеки.

Ми повинні переконатися, що виробництво СПГ у світі розвинене настільки, що існуючий високий попит можна буде задовольнити, не вдаючись до виробничих потужностей, які існують у Росії, - сказав Шольц.

Він запевнив, що ситуація з енергетичною залежністю Німеччини від одного постачальника "у нас точно більше не повториться".

До турне Шольца країнами Близького Сходу приєдналися численні представники бізнесу з різних секторів, зокрема, керівництво великої німецької енергетичної компанії RWE.

Вони досягли конкретних домовленостей з партнерами в Перській затоці – підписали Меморандум про взаєморозуміння між RWE та Національною нафтовою компанією Абу-Дабі (ADNOC) щодо багаторічних поставок зрідженого газу.

RWE уклала угоди з двома компаніями Абу-Дабі: з ADNOC про постачання зрідженого природного газу і з Masdar, провідною компанією з відновлюваної енергетики в Абу-Дабі, про співпрацю в морській вітровій енергетиці. Перша комерційна поставка зрідженого газу має надійти до Німеччини наприкінці грудня 2022 року, - повідомили у компанії.

Нагадаємо, що до початку російського вторгнення в Україну Німеччина отримувала 55% свого газу з Росії. Наразі ці поставки практично припинені через технічні роботи на газопроводі "Північний потік". У Берліні це називають газовим шантажем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?