Німеччина і Франція пропонують обмежити використання готівки в ЄС
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Німеччина і Франція пропонують обмежити використання готівки в ЄС

Німеччина і Франція пропонують обмежити використання готівки в ЄС

Міністри економіки і фінансів Німеччини і Франції після зустрічі в Парижі висловили готовність співпрацювати з метою встановлення єдиного ліміту на операції з готівкою в Євросоюзі, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Ми намагаємося встановити верхню межу для операцій з готівкою в Європі. Водночас мова не йде про встановлення верхньої межі для кількості готівки, яку може мати людина", - заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле.
Як відзначили міністри, обмеження потоків готівки є важливим інструментом для боротьби з незаконною діяльністю, тому що дозволяє відстежувати великі угоди.
Уряд Німеччини розглядає обмеження в 5 тисяч євро, а Франція в 2015 році встановила ліміт в 1 тисячу євро.
У спільній заяві міністри висловили підтримку планам Брюсселя перекрити джерела фінансування тероризму і припинити незаконний обігкультурних цінностей.
Раніше повідомлялося, що кабінет міністрів і президент Франції висловили своє прагнення домогтися скасування продуктового ембарго з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?