Німеччина надасть новий кредит Україні. Куди спрямують мільйони євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина надасть новий кредит Україні. Куди спрямують мільйони євро

Німеччина надасть новий кредит Україні. Куди спрямують мільйони євро
Джерело:  online.ua

Представники України та Німеччини узгодили домовленість про отримання Києвом нового потужного кредиту. Передбачається що суму у 214,6 мільйона євро використають для розвитку інвестиційних проєктів, що підтримають муніципалітети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства фінансів.

Згідно з оприлюдненими подробицями угоди, йдеться про розвиток енергетики, бізнесу.

"Угодою передбачено надання на пільгових умовах кредитних ресурсів у обсязі до 214,6 млн євро, які будуть спрямовані на реалізацію інвестиційних проєктів, у тому числі для підтримки муніципалітетів", - пояснили у відомстві.

Зазначається, що гроші спрямують на:

  • модернізацію підстанцій та інтеграцію енергетичної системи з європейською об'єднаною енергосистемою;

  • допомогу малому та середньому підприємству;

  • енергоефективні заходи у школах та дитячих садках;

  • відновлення комунальної інфраструктури в регіонах.

"Окрім того, Угодою передбачається надання до 40 млн євро на безоплатній та безповоротній основі — у формі грантів, з яких 30,5 млн євро буде спрямовано на покращення системи професійної освіти та посилення місцевого самоврядування в Україні", - говориться у заяві.

Кредит наданий на 30-річний термін із пільговим періодом в 10 років. Процентна ставка сягає 2% річних при комісії за зобов'язання до 0,25% річних.

Незабаром Верховна Рада має ратифікувати відповідний документ.

Як повідомляв ONLINE.UA, ринок землі в Україні потребує у повномасштабному виведенню з тіні, наголосили в оновленому Міністерстві аграрної політики та продовольства. Новий голова відомства Роман Лещенко наголосив, що земельна реформа повинна продовжуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?