Німеччина нагадала Україні про пріоритет номер один у політиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина нагадала Україні про пріоритет номер один у політиці

Німеччина нагадала Україні про пріоритет номер один у політиці
Джерело:  online.ua

Український уряд повинен поставити пріоритетом забезпечення фінансування місцевої влади, вважають у Німеччині. Таким чином у державі розвиватимуться територіальні громади, наголосила пані посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву дипломатки на онлайн-конференції "Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди".

За її словами, саме від фінансування з центру залежить успіх розвитку територіальних місцевих підрозділів.

Міцного самоврядування можна досягти, як пояснила пані посол, завдяки кільком елементам: укрупненню та об'єднанню громад, за якими йдуть передача прав, відповідальності, ресурсів від центрального урядового апарату.

"Щоб громади могли надавати дійсно високоякісні послуги, забезпечити сталий розвиток, місцева влада повинна мати відповідні надійні фінансові ресурси. Якщо вони не знають, чого очікувати, як вони можуть планувати? Ця непевність дійсно загрожує деяким зусиллям на місцевому рівні. Ми в ЄС дійсно маємо наголошувати на забезпеченні належного фінансування – це має бути пріоритетом номер один", - пояснила Фельдгузен.

Представниця Німеччини зауважила, буквально всі зусилля місцевого розвитку залежить від збільшення місцевої доходної бази. Сталий розвиток неможливий без потужної фінансової спроможності кожної окремої громади.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступниця керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики розширення та сусідства Катаріна Матернова офіційно заявила, що вважає реформу децентралізації однією з найефективніших в Україні. Своєю думкою вона поділилися під час онлайн-дискусії "Нове місцеве самоврядування: амбітний порядок денний для співпраці з ЄС" 27 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?