Представниця ЄС зізналася, чому Євросоюз захоплюється Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Представниця ЄС зізналася, чому Євросоюз захоплюється Україною

Представниця ЄС зізналася, чому Євросоюз захоплюється Україною
Джерело:  interfax.com.ua

Заступниця керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики розширення та сусідства Катаріна Матернова офіційно заявила, що вважає реформу децентралізації однією з найефективніших в Україні. Своєю думкою вона поділилися під час онлайн-дискусії "Нове місцеве самоврядування: амбітний порядок денний для співпраці з ЄС" 27 листопада, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже щаслива сказати, що ми зараз в 2020 році, і це була одна з реформ, яка принесла найбільше перетворень. Думаю, що кожен, хто виїжджав за межі Києва, бачить динамізм і суспільне життя... Я пам'ятаю, як кілька років тому я була в Попасній в Луганській області, за 5 км від контактної лінії, і була дійсно зачарована тим, що я побачила", — наголосила політикиня.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що Європейський Союз продовжує працювати з громадами в Україні.

"Ми хочемо продовжити працювати над їх інституційною підтримкою, ми розглядаємо програму як гнучкий інструмент, який відповідає потребам місцевих громад", — підкреслила Катаріна Матернова.

Політикиня зізналася, що в Європейській комісія захоплюються тим, що сталося в сфері децентралізації в Україні, однак розглядають це як процес, який досі триває. Матернова також наголосила, що ЄС продовжить експертну та фінансову підтримку України.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно у Європейському парламенті похвалили офіційний Київ за прогрес у виконанні зобов'язань, взятих на себе Угодою про асоціацію з ЄС, особливо у сферах сільського господарства, енергетики, банківської справи і децентралізації.

Також нещодавно стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації очікує отримання від Євросоюзу суми у 25 мільйонів євро на проведення відповідних проєктів. Цю інформацію підтвердив очільник відомства Михайло Федоров. За його словами, кошти надаватимуть частинами.

"9,6 млн євро — перший фінансовий внесок, який отримає Україна у рамках проєкту EU4DigitalUA. Він спрямований зробити урядову цифрову інфраструктуру функціональною і надасть підтримку в побудові надійної системи електронних послуг", — було сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ЄС знайшов новий спосіб помститися Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?