Німеччина несподівано розгромила плани повернення РФ до G8
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина несподівано розгромила плани повернення РФ до G8

Німеччина несподівано розгромила плани повернення РФ до G8
Джерело:  online.ua

Федеральний уряд Німеччини заявив, що не допустить повернення Росії до лав формату "Великої вісімки". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами представника уряду Штеффена Зайберта, РФ виключили з G8 через вторгнення на територію України в Криму та на Донбасі.

"Обидві ситуації зберігаються", - підкреслив посадовець.

Берлін дав зрозуміти, що не вважає за потрібне обговорювати повернення РФ до "вісімки", доки ситуація в Україні не буде стабілізована.

Слід нагадати, що президенти Франції та США - Еммануель Макрон та Дональд Трамп - погодилися запросити російську сторону на саміт 2020 року. Відповідне питання було обговорено під час французького візиту лідера Росії Володимира Путіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, інформоване дипломатичне джерело у Франції пояснило, що Париж згоден на повернення РФ до G8 лише за умови врегулювання ситуації в Україні. Цей невідомий посадовець також послався на коментар президента Володимира Зеленського.

Останній стверджує, що його держава має життеве значення та лише вирішення існуючої проблеми могло б вплинути на вишезгадану "послугу" для Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?