Німеччина передала Росії нові дані про отруєння Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передала Росії нові дані про отруєння Навального

Німеччина передала Росії нові дані про отруєння Навального
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна продовжують виправдовуватися за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою "Новачок". Кремль публічно звинувачує Німеччину в тому, що німецька влада приховує важливі дані про отруєння політика в порушенні своїх зобов'язань по Конвенції про заборону хімічної зброї, хоча в Росії навіть не порушили кримінальну справу, щоб розслідувати цей резонансний злочин. За кілька днів до повернення Навального в Росію після лікування в Німеччині Федеральне відомство у справах юстиції ФРН відповіло на чотири правових запита Росії у цій справі. Зокрема, російській стороні передали інформацію про допити опозиціонера, і тепер офіційний Берлін розраховує, що влада РФ негайно зробить всі необхідні кроки для розслідування злочину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Федеральний уряд виходить з того, що уряд РФ тепер негайно вживе всіх необхідних заходів для розслідування злочину проти пана Навального. Цей злочин має бути розслідуван в Росії", - повідомили в Мін'юсті ФРН, підкресливши, що прояснення справи вимагає розслідування, адекватного тяжкості вчиненого злочину .

Представник Міністрества юстиції ФРН нагадав, що в розпорядженні Росії є проби крові, тканини і одягу Навального, тобто всі необхідні дані для початку кримінального провадження.

Чиновник також додав, що прокуратура Берліна допитала Навального в якості потерпілого, і він докладно відповів на всі запитання, поставлені російської Генеральною прокуратурою в запитах.

Нагадаємо, Путін і його команда продовжують заперечувати свою причетність до отруєння Навального. У Кремлі запевняють, що російські лікарі не виявили в крові опозиціонера ніяких отруйних речовин, натякаючи, що Новачком Навального отруїли в Німеччині. Однак не тільки влада Німеччини підтвердили, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. Технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) також офіційно підтвердив, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Як відомо, після отруєння Навальний лікувався в Німеччині. 17 січня він має намір повернутися в Росію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що клініка Шаріте оприлюднила неспростовні докази отруєння Навального. У звіті немає ніяких даних про те, що у Навального є панкреатит або діабет, які російські медики називали причиною того, що опозиціонер впав у кому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?