Німеччина пішла на політичний трюк - як Меркель перехитрила Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина пішла на політичний трюк - як Меркель перехитрила Путіна

Німеччина пішла на політичний трюк - як Меркель перехитрила Путіна
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці від отруєння, влада Німеччини офіційно визнала гостем канцлерки ФРН Ангели Меркель. У Берліні відзначили, що для німецької сторони не має значення, що російський політик не є державним діячем. Офіційним гостем Меркель Навальний визнаний для того, щоб була можливість надати опозиціонеру "кращий захист з усіх можливих" - у палати Навального і біля будівлі клініки німецька поліція вже встановила цілодобове чергування. Важливо відзначити, що Меркель вирішила вдатися до політичного трюку, щоб домогтися дозволу на виїзд Олексія Навального в Німеччину. Щоб уникнути враження втручання в справи Росії, вона не стала питати Путіна безпосередньо про можливе транспортування політика, а довірила цю місію президенту Фінляндії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

Джерело зазначає, що Меркель довірила посередницьку роль президенту Фінляндії Саулі Нііністе, щоб не дратувати Путіна і не створювати враження втручання у внутрішні справи Росії. При цьому Нііністе, на прохання Меркель, подзвонив Путіну і запитав про те, чи можливо перевезти Навального в Німеччину. Російський президент нібито запевнив, що для цього немає політичних перешкод, хоча в Кремлі повідомляли, що глави Росії і Фінляндії тільки обговорили "надання медичної допомоги" опозиціонеру.

23 серпня на німецькому телеканалі ZDF з посиланням на Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини повідомили, що офіційне визнання Навального гостем Меркель і встановлення цілодобового чергування у клініки , де він проходить лікування, може розглядатися як політична заява Берліна на адресу Москви.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш впевнена, що політика навмисно отруїли.

Точний діагноз Навального досі невідомий. Головний лікар омської лікарні раніше заявляв, що є п'ять передбачуваних діагнозів, які перевіряють всі підключені до лікування опозиціонера фахівці. Пізніше медики заявили, що у них є "практично повний діагноз" і що він доведений до відома дружини Навального Юлії та його брата Олега. Що це за діагноз, вони не сказали, але уточнили, що проблеми зі здоров'ям у Навального виникли нібито через "порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін несподівано для всіх виконав рішення ЄСПЛ і дозволив виїзд Навального на лікування до Німеччини. Напередодні опозиціонера доставили в берлінську клініку "Шаріте".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?