Путін несподівано для всіх виконав рішення ЄСПЛ - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін несподівано для всіх виконав рішення ЄСПЛ - що відомо

Путін несподівано для всіх виконав рішення ЄСПЛ - що відомо
Джерело:  online.ua

Напередодні ввечері Європейський суд з прав задовольнив запит про застосування тимчасового заходу на користь Олексія Навального, вказавши команді російського президента Володимира Путіна дозволити родині опозиціонера і лікарям мати доступ до нього, а також сприяти його переправленню до Німеччини на лікування після отруєння. Вдень 22 серпня Олексій Навальний вже в Берліні. Його доставили в госпіталь "Шаріте". Незважаючи на те, що російська влада і лікарі дозволили виїзд Навального, вони прийшли до висновку, що опозиціонер не піддавався отруєнню - за твердженням медиків Омська, які в лікарні обстежили Навального, в аналізах політика не виявлено отрут, проте в сечі нібито були виявлені кофеїн і алкоголь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я Омської області РФ.

"Вже сьогодні можна сказати точно, що оксибутират, барбітурати, стрихнін, судомні або синтетичні отрути не виявлені. В сечі виявлено алкоголь і кофеїн", - зазначили в МОЗ Омська.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані - за попередніми даними, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. Його прессекретарка Кіра Ярмиш заявила, що політика навмисно отруїли. У команді Володимира Путіна відреагували на цю новину - в Кремлі побажали опозиціонеру "якнайшвидшого одужання" і заявили про готовність у разі потреби організувати його перевезення на лікування за кордон. Соратники Навального назвали цю пропозицію фарсом, бо впевнені, що Кремль дав наказ лікарям не випускати Навального за кордон, щоб не було можливості в незалежній лабораторії встановити отруту.

Точний діагноз Навального досі невідомий. Головний лікар омської лікарні раніше заявляв, що є п'ять передбачуваних діагнозів, які перевіряють всі підключені до лікування опозиціонера фахівці. Пізніше медики заявили, що у них є "практично повний діагноз" і що він доведений до відома дружини Навального Юлії та його брата Олега. Що це за діагноз, вони не сказали, але уточнили, що проблеми зі здоров'ям у Навального виникли через "порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз зробив Путіну останнє попередження після отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?