Німеччина подарує іншим країнам 100 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина подарує іншим країнам 100 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу

Німеччина подарує іншим країнам 100 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Німеччина до кінця 2021 року збирається надати 100 мільйонів доз вакцин проти COVID-19 для вакцинації людей в інших країнах світу. Про це заявив міністр охорони здоров’я Федеративної республіки Німеччина Єнс Шпан 5 вересня на зустрічі з очільниками МОЗ країн G20 у Римі.

Джерело: DW.

Про яку саме вакцину йдеться, міністр не уточнив. Однак підкреслив, що 100 мільйонів доз вакцин від коронавірусу є рівними тій кількості щеплень, які вже зроблені в Німеччині.

 "Це стільки, скільки ми досі зробили в нашій країні", - заявив міністр охорони здоров'я Єнс Шпан у Римі, в неділю.

З трибуни саміту G20 німецький урядовець підкреслив, що така кількість вакцин має надійти до кінця року.

“Пандемія закінчиться лише тоді, коли вона закінчиться по всьому світу, В іншому разі можуть виникнути нові мутації”, - так Єнс Шпан пояснив позицію уряду Німеччини щодо наміру передати 100 млн доз вакцини у своєму публічному виступі на полях “Великої двадцятки”.

Нарада міністрів охорони здоров'я країн G20

5 вересня в Римі відбулася традиційна нарада представників урядів країн G20. “Велика двадцятка” сформована міністрами фінансів і керівниками центральних банками країн, на долю яких припадає понад 85 % світового ВВП, і тому рішення саміту мають глобальний вплив на всі процеси, які відбуваються у світі.

Представники G20 сподіваються, що завдяки спільній, міжнародній взаємодії до кінця 2021 року вдасться вакцинувати від COVID-19 понад 40 відсотків населення планети. Це, в свою чергу, має різко зменшити кількість тяжкохворих і запобігти появі нових мутованих штамів.

Дводенна конференція представників урядів країн G20 у Римі поставила собі за мету організацію справедливого розподілу вакцин від коронавірусу та посилення боротьби з COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?