Дослідники дізналися, як насправді штам Дельта впливає на дітей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники дізналися, як насправді штам Дельта впливає на дітей

Дослідники дізналися, як насправді штам Дельта впливає на дітей
Джерело:  online.ua

Дедалі частіше в мережі почали з'являтися повідомлення про те, що штам коронавірусу Дельта може спровокувати важчий перебіг хвороби у дітей. Однак дослідники Центрів по контролю і профілактиці захворювань (CDC) дійшли висновку, що ці твердження нічим не підтверджені.

Джерело: MedicalXpress

Представники агентствоа охорони здоров'я вирішили проаналізувати медичні записи по всій країні в період 1 березня 2020 року по 14 серпня 2021 року. Їм вдалося охопити понад 10% населення США.

До яких висновків дійшли дослідники

За словами науковців, нещеплені підлітки приблизно у 10 разів частіше потрапляли до лікарні, ніж вакциновані. Згідно з останніми даними, щотижнева госпіталізація дітей у віці 0 – 17 років була найнижчою в період з 12 червня по 3 липня (рівень 0,3 на 100 тисяч населення).

"Педіатрична госпіталізація досягла свого рекордного піка (1,5 на 100 тисяч населення) за тиждень напередодні 9 січня, коли в США спалахнула хвиля коронавірусу, викликана Альфа-варіантом. Згідно з попередніми дослідженнями, діти у віці 12 – 17 і 0 – 4 років піддаються вищому ризику госпіталізації COVID, ніж діти у віці від 5 до 11 років", - йдеться в повідомленні.

Різниця після появи штаму Дельта є, однак вона не значна

В результаті аналізу 3 116 лікарняних записів за період до появи штаму Дельта і 164 записів після появи цього варіанту вчені дійшли висновку, що відсоток дітей з важкими показниками хвороби не сильно відрізняється.

"Зокрема, відсоток госпіталізованих пацієнтів, що поступили у відділення інтенсивної терапії, становив 26,5 до штаму Дельта і 23,2 після; відсоток використання апаратів ШВЛ склав 6,1 до появи Дельта і 9,8 після; відсоток померлих склав 0,7 до появи Дельта і 1,8 після. Науковці заявили, що ці відмінності "не є статистично значущими", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?