Німеччина погодила пакет військової допомоги Україні на мільярд євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина погодила пакет військової допомоги Україні на мільярд євро

Німеччина погодила пакет військової допомоги Україні на мільярд євро
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував підготовку нового пакета військової допомоги Україні на суму в 1 млрд євро. 

Джерело: Spiegel

Що відомо про військову допомогу від Німеччини та рішення щодо танків Leopard 2

Німеччина поставить Україні додаткові озброєння та техніку на мільярд євро, - зазначив Пісторіус.

За його словами, після цього загальний обсяг наданної Німеччиною допомоги Україні зросте до 3,3 млрд євро.

Однак про окремі поставки, про які він згадав, вже було оголошено раніше. До них входить ЗРК Patriot, ще сім зенітних установок Gepard і один ЗРК IRIS-T SLM з додатковими керованими ракетами.

Пісторус зауважив, що Німеччина не відмовиться від підтримки України. Протиповітряну оборону він назвав пріоритетом номер один для країни.

Однак під час чергової зустрічі на військовій базі "Рамштайн" в Німеччині союзники не змогли погодити рішення про передачу Україні танків Leopard 2.

Є вагомі аргументи на користь поставки, є вагомі аргументи проти, - зазначив Пісторіус.

Він зауважив, що Німеччина не блокує це рішення, але наразі тривають дискусії і в майбутньому, можливо, Україна таки отримає танки Leopard 2.

Пісторіус дав зрозуміти, що Німеччина перевіряє можливості своєї промисловості, робить ревізію на складах Бундесверу, щоб негайно надіслати танки до України одразу після ухвалення даного політичного рішення.

Цей день може настати, - зазначив голова міноборони Німеччини.

Німецький міністр зізнався, що не знає, чи дозволить його країна полякам передавати Leopard 2 Києву. Це рішення ухвалить канцлер ФРН Олаф Шольц. Водночас за словами Пісторіуса, Польща має право навчати українських військових керувати "Леопардами".

При цьому журналісти Spiegel повідомляють, що федеральна німецька розвідка стурбована високими втратами українських військових в районі Бахмуту.

У докладі Федеральної служби розвідки Німеччини зазначається, що наразі українська армія щодня втрачає тризначну кількість солдатів у боях з російськими окупантами.

На фронті під Бахмутом українці наразі зазнають величезних втрат, у брифінгу BND йшлося про тризначні цифри загиблих за день. Падіння Бахмута, згідно з аналізом, мало б наслідки для всієї лінії української оборони. Росія, мовляв, зараз кидає солдатів, як гарматне м'ясо, оскільки втрати там не відіграють для неї жодної ролі, - йдеться у звіті німецької розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?