Німеччина попередила про нову загрозу через блокування Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина попередила про нову загрозу через блокування Північного потоку-2

Німеччина попередила про нову загрозу через блокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Німецький федеральний уряд не підтримує ініціативи із введення санкцій проти кремлівського газового проєкту “Північний потік-2” чи присутності представників РФ у ПАРЄ. Водночас міністр закордонних справ Гайко Маас підтримав введення жорсткого тиску на Москву через репресії проти опозиції та насильства над протестувальниками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата в Бундестазі.

За його словами, об’єктами санкцій повинні ставати конкретні особи.

“Санкції повинні вразити необхідних людей. У такому випадку це ті, хто відповідає за репресивні дії, які вживає держава щодо власних громадян, а не співробітники майже 150 європейських компаній, більшість з яких — з Німеччини”, - наголосив Маас.

Таким чином він відповів на ідею відмовитися від газогону через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним. Блокування будівництва спровокує зближення Росії з Китаєм, що може призвести до формування “найбільшого економічного та військового об’єднання, яке існує”. Всі мости між Європою та Росією на тлі цих ризиків руйнувати неможливо.

Також Маас розкритикував виключення Росії з лав Парламентської асамблеї Ради Європи. Це не дозволить росіянам звертатися до суду з прав людини у Страсбурзі.

“Санкції завжди повинні бути пов'язані з чіткими, чинними вимогами щодо зміни поведінки. І навіть якщо не слід очікувати змін у поведінці, санкції також можуть бути заявою про неприйнятність певних моделей поведінки без наслідків. Так було з нашою реакцією на анексію Криму та російські дії на сході України, і так має бути зараз”, - нагадав німецький міністр.

Він звернув увагу на нещодавній візит високого представника Євросоюзу з питань безпеки Жозепа Борреля до Москви. Ці переговори на найвищому рівні, які могли б побудувати новий міст, завершилися пропагандистським шоу та провокаціями, запланованими заздалегідь.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Франції Еммануель Макрон раптово змінив свою позицію з приводу "Потоку". Напередодні, після онлайн-зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, французький лідер заявив про необхідність завершення будівництва скандального російського газопроводу і пообіцяв Меркель надати підтримку в боротьбі з санкціями США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?