Німеччина приголомшила Україну заявою щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина приголомшила Україну заявою щодо Донбасу

Німеччина приголомшила Україну заявою щодо Донбасу
Джерело:  Сьогодні

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що проведення виборів на території окупованого Донбасу можливе до відновлення Україною контролю над ділянкою українсько-російського державного кордону.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
"Це (проведення виборів - ред.) може бути, якщо будуть умови для вільного волевиявлення людей на Донбасі", - заявив Райхель під час прес-конференції в Харкові.
За словами німецького посла, відповідно до запропонованої главою МЗС Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайєром формули, передбачається порядок, при якому Верховна Рада спочатку приймає закон про проведення виборів на території ОРДЛО, після чого проводяться вибори на окупованому Донбасі, а потім ОБСЄ робить висновок про те, чи відповідали проведені вибори європейським стандартам.
Читайте також: Укра їна виконає угоди щодо Донбасу, але є умова - Андрій Магера
"Якщо вибори не відповідатимуть цьому, ухвалені Верховною Радою закони (про спеціальний статус ОРДЛО - Ред.) не набудуть чинності", - зазначив посол Німеччини в Україні.
Він також заявив, що наразі в ході переговорів в Мінську не досягнута остаточна домовленість про порядок виконання пунктів Мінських угод. За його словами, Україна і Росія дотримуються протилежних позицій.
Говорячи про позицію Німеччини, дипломат сказав: "Німецька позиція - ми наполягаємо на тому, щоб Мінські угоди були імплементовані".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол США в Україні Марі Йованович заявила, що для проведення виборів на окупованому Донбасі необхідно забезпечити гарантії безпеки, для чого потрібно виконати домовленості з розведення сил і засобів сторін збройного конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?