Німеччина пригрозила Путіну через ймовірний напад на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина пригрозила Путіну через ймовірний напад на Україну

Німеччина пригрозила Путіну через ймовірний напад на Україну
Джерело:  online.ua

Пані посол ФРН в Україні Анка Фельдхузен попередила очільника Кремля Володимира Путіна про те, що російська армія зазнає величезних втрат у разі прямої агресії на Україну, оскільки воїни ЗСУ наразі набагато сильніші, ніж 8 років тому.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Берлін пригрозив Путіну втратами після ймовірного нападу на Україну

"Чи має Росія такі наміри, я теж не можу вам сказати. Але українські війська сьогодні набагато сильніші, ніж у 2014 році. Росія зазнала б величезних втрат. Те, чого Росія завжди хоче – це, щоб ми, наші співгромадяни, українці дуже багато про них думали, витрачали енергію, час, нерви, питаючи себе про те, чи станеться щось", - заявила німецька дипломатка.

За словами Анки Фельдхузен, вона саме була в Україні під час першого нападу РФ у 2014 році.

"Я пам'ятаю тодішню ситуацію, і це мене відрізняє від інших дипломатів. Я, можливо, трохи спокійніша тільки тому, що я це вже бачила. Було дуже багато думок, що Росія може посилити агресію. У нас були такі побоювання і у квітні, проте нічого не сталося", - розповіла пані посол Німеччини в Україні.

Вона також звернула увагу на те, що наразі офіційний Київ та його західні партнери розмірковують над тим, як можна уникнути нового нападу російської армії на Україну.

"На відміну від 2014 року, зараз це не було б сюрпризом для нас. Ми всі – і в Україні, і разом із партнерами – вже думаємо, як можна цього уникнути, бо ніхто не хоче повномасштабної війни. Гарним результатом була координація між партнерами, щоб чітко сказати Росії, що буде, якщо знову буде війна", - наголосила Анка Фельдхузен.

Як стверджує німецька дипломатка, на Кремль чекають нові серйозні проблеми, якщо він наважиться напасти на Україну. Насамперед йдеться про фінансову сферу. За її словами, команда Володимира Зеленського перебуває у постійному контакті з офіційним Берліном щодо ситуації на кордоні з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?