Німеччина проігнорувала прохання України й віддає Греції БМП "Marder"
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина проігнорувала прохання України й віддає Греції БМП "Marder"

Німеччина проігнорувала прохання України й віддає Греції БМП "Marder"
Джерело:  online.ua

За словами німецький журналістів, офіційний Берлін вирішив передати Греції бронетранспортери "Marder", про які німецька збройова компанія Rheinmetall і Україна домовилися в декларації ще в березні.

Джерело:  Bild  із посиланням на своїх інсайдерів в німецькому уряді

ФРН вирішила віддати Греції БМП "Marder"

Як відомо, 31 травня німецький лідер Олаф Шольц анонсував обмін, у рамках якого влада ФРН повинна передати Греції 50 німецьких бронетранспортерів Marder, а Греція швидко постачає в Україну бронемашини радянського виробництва.

Однак журналісти припускають, що також може йтися про німецькі бронемашини, на які компанія Rheinmetall подала заявку на експорт до України до Федеральної ради безпеки ще 22 квітня.

З угодою щодо Marder для України, нарешті, закінчено обговорення, — зазначають інсайдери ЗМІ.

БМП "Marder" (фото — flickr.com)

Шольц хотів нарешті покласти край стомлюючим суперечкам про бронетранспортери, продовжив співрозмовник. Саме тому, за його словами, з Німеччини вивозяться Marder, що все ще функціонують, щоб вони більше не були доступні для України, - пише німецьке видання.

За словами німецькийх журналістів, близько 100 радянських бойових машин піхоти типу "БМП-1А1 Схід" повинні незабаром вирушити з Греції до України.

Що важливо розуміти, це бойові машини піхоти зі складів, які Німеччина продала Греції на початку 1990-х років за ціною 50 000 німецьких марок (близько 25 000 євро) кожна. БМП віком від 50 до 58 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?