Прем'єр-міністр Польщі вважає за необхідне усунути Путіна від влади задля безпеки в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр-міністр Польщі вважає за необхідне усунути Путіна від влади задля безпеки в Європі

Прем'єр-міністр Польщі вважає за необхідне усунути Путіна від влади задля безпеки в Європі
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що хоче, щоб президента Росії Володимира Путіна відсторонили від влади.

Джерело: Sky News

Польща хотіла б бачити Путіна усунутим від влади

Моравецький також сказав, що якщо Україна залишиться суверенною державою, то це буде перемога для всіх.

Якщо Європа і вільний світ програють цю битву, програють цю війну, ми більше не будемо в безпеці, тому що ми завжди будемо під загрозою і шантажем з боку Путіна, - сказав Моравецький.

Водночас польський прем'єр додав, що путінська "наддержава Росія є грубою силою".

Ми, звичайно, хотіли б, щоб його повністю усунули, але він представляє жорстоку державу, а Росія – це наддержава, і якщо у підсумку Україна виживе як суверенна держава, що є нашим єдиним завданням та поясненням, чому ми підтримуємо Україну, чим можемо, – це буде нашою перемогою, – підсумував Моравецький.

Матеуш Моравецький (фото — facebook.com/MorawieckiPL)

Нагадаємо, що після того, як Італія запропонувала власний план по припиненню російської агресії, який передбачав припинення вогню і фактичну капітуляцію України, Моравецький сказав, що скептично налаштований щодо такого мирного плану.

Будь ласка, назвіть мені хоча б один успіх, до якого призвели переговори з Володимиром Путіним. Багато політиків намагалися і завжди все закінчувалося однаково — приниженням, - сказав Моравецький.

Він зазначив, що марно сподіватися на те, що Путін врешті-решт зупиниться.

У мене є одна порада: не майте ілюзій. Путін не зупиниться, як Гітлер не зупинився на Австрії, Чехословаччині та Польщі. Цього разу ми можемо бути мудрішими, перш ніж Росія підпалить Європу, – сказав глава уряду Польщі.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?