Німеччина нарешті відповіла на погрози команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина нарешті відповіла на погрози команди Путіна

Німеччина нарешті відповіла на погрози команди Путіна
Джерело:  online.ua

Уряд Німеччини звернув увагу на те, що жодним чином не причетний до рішення німецького Commerzbank закрити рахунки компаній, пов'язаних з Ruptly GmbH (відеоагентство RT) і RT DE Productions GmbH (сайт Russia Today німецькою мовою). З такою заявою виступили речники федерального уряду і МЗС ФРН на брифінгу в Берліні 5 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Це те, що не стосується федерального уряду", - наголосив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт.

З коментарем також виступив речник МЗС Крістофер Бургер. За його словами, це "не вперше російський уряд намагається зробити (німецький уряд. – Ред.) відповідальним за приватні взаємини між RT і його банками".

"Федеральний уряд, підкреслив він, ще раз чітко заявляє, що не має впливу на операції Commerzbank і його бізнесові взаємини з клієнтами, а також не цікавиться тим, що відбувається з рахунками Russia Today. Погрози російської сторони щодо суворих заходів у відповідь, таким чином, є недоречними, підкреслив Бургер", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно путінські пропагандисти з Ruptly GmbH і RT DE Productions GmbH почали скаржитися, що одержали 26 лютого попередження про закриття їхніх рахунків у Commerzbank з 31 травня цього року. На цю новину миттєво відреагувало Міністерство закордонних справ РФ. Російські дипломати пригрозили, що офіційна Москва буде вимушена вжити жорстких заходів щодо німецьких медіа в Росії, якщо ФРН не забезпечить нормальну роботу російських ЗМІ.

"З усією серйозністю закликаємо Берлін схаменутися, забезпечити нормальне функціонування зазначених медіакомпаній, скасувати будь-які рестриктивні заходи, які ускладнюють роботу засобів масової інформації. В іншому разі будемо змушені вжити жорстких заходів стосовно працюючих у Росії німецьких засобів масової інформації. Щиро скажу: правда, не хочеться. Тож давайте не створювати прецедент і привід", - заявила 4 березня російська дипломатка Марія Захарова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС РФ Марія Захарова пообіцяла "потішити" США новими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?