Німеччина різко відповіла на дорікання Зеленського щодо зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина різко відповіла на дорікання Зеленського щодо зброї

Німеччина різко відповіла на дорікання Зеленського щодо зброї
Джерело:  online.ua

У німецькому уряді виступили з відповіддю на заклики й дорікання з боку українського президента Володимира Зеленського щодо недостатньо потужної допомоги для протистояння російському агресору.

Джерело: Reuters

За словами міністра закордонних справ ФРН Гайко Мааса, офіційний Берлін не надаватиме українській стороні штурмові гвинтівки, радіообладнання й бронетехніку.

“Я переконаний, що конфлікт може бути вирішений тільки політичними засобами… Це залишиться орієнтиром нашої взаємодії з Україною, і ніяких змін не буде: поставки зброї не допоможуть”. - наголосив дипломат.

Раніше офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт виступив із заявою про неможливість постачання зброї в регіони, де триває війна. Німецька сторона таким чином дотримується оголошеного до цього принципу.

Зеленський та заклик до Німеччини

Президент Володимир Зеленський напередодні в інтерв’ю прямо закликав Берлін до надання різноманітного озброєння. Преш за все йшлося про згадані вище засоби, а також ракетні й патрульні катери для підсилення Військово-морських сил.

Політик послався одночасно на твердження одного з лідерів німецької партії “Зелених” Роберта Габека, який підтримав ідею постачання “оборонної зброї” після візиту в Україну.

“Німеччина не надала нам жодної військової допомоги, але вона могла б це зробити… Габек це розуміє”, - прокоментував це Зеленський.

Також український президент прямо дорікнув урядам Німеччини й Франції щодо “нормандського формату”, оскільки представники європейських держав досі не готові визнавати Росію стороною конфлікту на Донеччині й Луганщині.

“Представники Німеччини і Франції прямо не відповіли, що Росія є стороною конфлікту. Вони знову включили таку “обережну” дипломатію, з якою Україна не погоджується, оскільки Росія є стороною конфлікту, і ми це розуміємо… навіть на рівні того, щоб визнати Росію стороною конфлікту, всі бояться”, - відповів президент іноземним журналістам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?