Німеччина виділяє нову масштабну допомогу для Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина виділяє нову масштабну допомогу для Донбасу

Німеччина виділяє нову масштабну допомогу для Донбасу
Джерело:  online.ua

22 лютого офіційно стало відомо, що німецький уряд виділяє 10 мільйонів євро на розвиток соціальних послуг і подолання пандемії COVID-19 у громадах на Сході України. Цю інформацію офіційно підтвердилп пресслужба посольства Німеччині в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширює проєкт СПІЛЬНО, спрямований на розвиток послуг для сімей із дітьми у громадах на Сході Україні. На його реалізацію уряд Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW) виділить фінансування в розмірі 10 млн євро", - повідомляє пресслужба.

Варто звернути увагу на те, що в 2019-2020 рр. ЮНІСЕФ розпочав реалізацію проєкту СПІЛЬНО, який фінансується Німецьким банком розвитку (KfW), "Соціальні послуги для сімей у громадах" у 12 пілотних громадах на Сході України. За словами експертів, фінансування наступної фази дозволить запровадити нові програмні напрямки й поширити проєкт на інші громади. Окрім того, наголошується, що проєкт спрямували на подальший розвиток соціальних послуг у нещодавно об'єднаних громадах і на підтримку нових управлінських структур щодо виконання ними повноважень, переданих у ході реформи децентралізації.

"Основна увага проєкту приділяється інклюзивній освіті, стабільному доступу до чистої води й громадській активності молоді. Буде також покращено фізичну доступність закладів освіти. Все це в комплексі сприятиме соціальній згуртованості й благополуччю сімей у громадах, що постраждали від конфлікту", - розповіли німецьки дипломати.

За словами представників німецького уряду, проєкт охопить понад 500 000 мешканців на Сході України. Усі компоненти проєкту мають, крім того, підвищити стійкість людей, яких зіштовхнулися з пандемією коронавірусу.

"До цього належать забезпечення захисними засобами, інформаційно-просвітницькі заходи у школах і молодіжних центрах, постачання безпечної води для особистої гігієни, мотивація молодих людей ставати "послами захисту від COVID" серед однолітків", - додаютьдипломати.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Меркель готує масштабну фінансову допомогу українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?