Німеччина відмовилась передавати Україні 200 БТР Fuchs
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина відмовилась передавати Україні 200 БТР Fuchs

Німеччина відмовилась передавати Україні 200 БТР Fuchs
Джерело:  online.ua

Німецький уряд категорично відмовився передавати Україні 200 бронетранспортерів Fuchs зі складів Бундесверу.

Джерело:   DPA

Чому Німеччина відмовляється передавати Україні БТР Fuchs

За словами міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, Німеччина віддана допомозі Україні, але повинна зберігати власну обороноспроможність.

За її словами, даний запит, поданий депутатами опозиційного блоку ХДС/ХСС є крадіжкою.

Тому це безвідповідально - хотіти грабувати Бундесвер, особливо в наш час, і ігнорувати військові поради генерального інспектора, - зазначила міністр.

Генерал Ебергард Зорн, який виконує функції генерального інспектора Збройних сил Німеччини, раніше заявив, що Бундесвер не має можливості передати Україні техніку зі своїх запасів.

Варто зазначити, що Німеччина має на озброєнні понад 800 бронетранспортерів Fuchs різних модифікацій.

Між тим, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Україна вже отримала від США та союзників 9 американських ракетних комплексів HIMARS та аналогічних систем.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Однак, за його словами, для масштабного контрнаступу ЗСУ потрібні десятки таких ракетних систем.

Він зазначив, що передача HIMARS дозволила силам України завдавати ударів по російських цілях за лінією фронту, які раніше були поза досяжністю для наших бійців.

Дев'ять HIMARS та аналогічних ракетних комплексів уже діють в Україні, росіяни беззахисні перед ними і дуже стурбовані, - підкреслює Данілов.

При цьому секретар РНБО наголосив, що з такою кількістю відповідних ракетних систем Україна поки може вести лиш оборонну війну, для наступу - треба набагато більше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?