ЗСУ відбили наступ ворожої ДРГ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили наступ ворожої ДРГ на Херсонщині

ЗСУ відбили наступ ворожої ДРГ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", українські військові відбили спробу наступу ДРГ кремлівської окупаційної армії на території Херсонської області.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

ЗСУ не дають окупантам просунутись на півдні України 

Зазначається, що ДРГ кремлівської окупаційної армії намагалась здійснити прорив у тил українським військовим в районі населеного пункту Добрянка та здійснити штурм Миролюбівки на Херсонщині.

У районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб ранком 6 липня здійснила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши 5 "рашистів" вбитими і одного пораненим, відійшла назад. А в другій половині дня противник силами до стрілецького взводу здійснив спробу штурмових дій у напрямку Миролюбівки, поблизу Добрянки. Успіху не мав, відступив, - повідомили в ОК "Південь".

На півдні ЗСУ знищили 38 росіян, один танк Т-62, два мінометні комплекси 120-го калібру "Сані", дві одиниці броньованої та чотири - автомобільної техніки.

Також ліквідовані три склади боєприпасів на Миколаївщині та один склад пально-мастильних матеріалів в Херсоні.

В південному оперативному командуванні також повідомили, що армія РФ збільшила своє корабельне угруповання в Чорному морі до 5 ракетних кораблів та двох підводних човнів.

Корабельне угруповання чорноморського флоту збільшилось – зараз це п’ять ракетних кораблів та два підводних човна, що несуть разом 48 "Калібрів", разом з ними один великий десантний корабель, - зазначили представники ОК "Південь".

У той же час рано вранці 7 липня кремлівська окупаційна армія завдала ракетних ударів по Одеські області. Внаслідок запуску двох ракет постраждали два сільськогосподарських ангари.

Одеська область. На світанку двома ракетами ворог атакував один з районів області. Вражені два сільгоспангари, знищено 35 тонн зерна, - повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Окрім цього кремлівські окупанти випустили 2 ракети по острову Зміїний.

На світанку, під час авіаційного обльоту і розвідки Зміїного, острів був атакований двома ракетами повітряного базування. Істотно пошкоджений причал, - повідомляють в ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?