На околицях Луганської області тривають бої — голова ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

На околицях Луганської області тривають бої — голова ОВА

На околицях Луганської області тривають бої — голова ОВА
Джерело:  online.ua

Гайдай повідомив, що на околицях Луганської області тривають бої, а в глибокому тилу області вибухають російські склади БК.

Джерело: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 

На Луганщині ще тривають бої

За словами Гайдая, Луганщина окупована не повністю, оскільки тривають бої на околицях області. Росіяни продовжують зазнавати втрат.

Бійці витримали, не витримав бетон. Росіяни понад чотири місяці намагаються оволодіти Луганщиною. Наші захисники відходили лише, коли триматися вже не було за що. Бо орки на полі бою перемогти не могли, тому випалювали Луганську землю. За понад чотири місяці росіяни змогли просунутися, за допомогою артилерії, на 30 км території області, - повідомив Гайдай.

Він зазначив, що на окупованих територіях в глибокому тилу продовжують відбуватися вибухи - складів з БК в росіян стає менше з кожним днем.

За словами Гайдая, далі росіяни будуть розвивати наступ на Бахмут та Слов‘янськ.

Ситуація на Луганщині

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала, що у Лисичанську залишилося 10-12 тисяч людей.

Вона підтвердила, що мешканців Лисичанська росіяни вивозять у фільтраційні табори.

3 липня після важких боїв за місто Лисичанськ Луганської області Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій та рубежів.

У Сєвєродонецьку є спроби окупаційної влади організувати діяльність управління освіти, зібрати до 1 вересня дітей.

Матеріальну базу ЖКГ росіяни зруйнували, шукають спеціалістів для відновлення, але їх в Сєвєродонецьку майже не залишилося, відновити водопостачання та теплопостачання без повернення української влади в місті теж неможливо.

З деяких кварталів людей депортували на окуповані території, а робітникам комунальних підприємств міста, які евакуювалися, почали приходити погрози від окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?