Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні 40-60 доларів за барель — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні 40-60 доларів за барель — ЗМІ

Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні 40-60 доларів за барель — ЗМІ
Джерело:  online.ua

США та їх союзники обговорювали спроби обмежити ціну на російську нафту між 40 і приблизно 60 доларами за барель для зменшення воєнного бюджету РФ.

Джерело: Bloomberg

Дискусії щодо обмеження цін на російську нафту тривають

Союзники шукають шляхи обмеження російських доходів від експорту нафти, при цьому мінімізувавши вплив на власні економіки, - сказано у виданні.

Під час саміту G7 наприкінці червня всі держави-члени погодилися розглянути способи обмеження ціни, заборонивши надавати транспортні послуги та послуги страхування, необхідні для транспортування російської нафти та пального, якщо їх було придбано дорожче погодженої ціни.

Точна межа залежатиме від ринкових умов на момент ухвалення остаточного рішення, а ці умови можуть суттєво змінитися, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Адміністрація Байдена вважає межу в 40 доларів надто низькою.

Мета - позбавити Москву доходів для фінансування війни в Україні, однак ризик полягає в тому, що погано виконані заходи призведуть до стрибка цін на нафту.

Представники адміністрації Байдена проводять кілька зустрічей на тиждень щодо обмеження цін і найближчими тижнями ці зусилля будуть активізовані.

Фото — unsplash.com

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 3 липня заявив, що внаслідок обмеження ціни на російську нафту, можливість введення якого погодили лідери «Великої сімки», нафта може подешевшати для покупців приблизно вдвічі проти нинішньої ціни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?