З уряду прем’єра Британії Джонсона за два дні звільнилося щонайменше 15 міністрів
Категорія
Світ
Дата публікації

З уряду прем’єра Британії Джонсона за два дні звільнилося щонайменше 15 міністрів

З уряду прем’єра Британії Джонсона за два дні звільнилося щонайменше 15 міністрів
Джерело:  online.ua

У Великі Британії протягом 5-6 липня пішло у відставку щонайменше 15 міністрів кабінету Бориса Джонсона.

Джерело: The IndependentThe TelegraphSky News

З уряду Джонсона масово звільняються міністри

5 липня у відставку пішли міністр охорони здоров'я та соціального забезпечення Саджид Джавід і міністр фінансів Ріші Сунак.

Джавід при цьому заявив про втрату довіри до Джонсона.

6 липня у відставку пішли міністерка з питань рівноправʼя та міністерка місцевого самоврядування Кемі Бейднок, міністр учнівства та навичок Алекс Бургарт, міністр з питань рівності, житла та громад Ніл ОʼБраєн, міністр з питань бізнесу та промисловості Лі Роулі й міністерка з питань ЗМІ та цифрової інфраструктури Джулія Лопез.

Також низка депутатів-консерваторів закликала Джонсона піти у відставку.

ЗМІ повідомляють, що загалом з уряду Джонсона вже вирішили піти 36 людей, серед яких 15 міністрів, а також їхні помічники та інші посадовці, які брали участь у роботі уряду.

Нагадаємо, що 6 червня Джонсон отримав вотум довіри, це означає, що на наступний рік він матиме імунітет і його не зможуть відправити у відставку.

Борис Джонсон (фото — flickr.com)

Чому Джонсона хочуть відправити у відставку

Один зі скандалів стосується вечірок, які відвідували члени уряду у 2020-2021 роках, коли у Великій Британії були жорсткі карантинні обмеження.

Цей раз скандал стосується призначення на посаду члена парламенту від партії Торі Кріса Пінчера, якого звинуватили у домаганнях до двох чоловіків у нетверезому стані у приватному клубі.

Стало відомо, що Джонсон знав про звинувачення проти Пінчера і все одно призначив його на посаду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?