Німеччина відреагувала на довгоочікуване розведення на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина відреагувала на довгоочікуване розведення на Донбасі

Німеччина відреагувала на довгоочікуване розведення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Німеччини відгукнулося на початок розведення військ в одній з локацій Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter-акаунт дипломатичного відомства.

Офіційний Берлін вітає початок довгоочікуваного процесу.

"Протягом п’яти років конфлікт триває на сході України. Розведення сил у Золотому – важливий для місцевого населення знак надії, що реальний прогрес у напрямку миру можливий. Розведення повинне продовжуватися в інших частинах регіону", - стверджує МЗС.

Нагадаємо, розведення почалося о 12:00 у вівторок, 29 жовтня. Штаб Операції Об'єднаних сил зареєстрував кілька обстрілів з боку бойовиків напередодні.

Провокатори застосували стрілецьку зброю, однак це відбулося поза межами ділянки відведення. ТОму, стверджують у штабі, процес стартував у дзеркальному порядку.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона СЦКК заявила, що підрозділи ЗСУ відійшли, але не залишили жодного населеного пункту. Основна мета цих заходів - формування двокілометрової зони безпеки, де відсутня збройна присутність військовослужбовців та бойовиків злочинних угрупувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?