Німеччина виступила проти постачання Україні касетних снарядів
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина виступила проти постачання Україні касетних снарядів

Німеччина виступила проти постачання Україні касетних снарядів
Джерело:  online.ua

Міністрка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що офіційний Берлін виступає проти передачі касетних боєприпасів Україні. Таку позицію вона пояснила тим, що ФРН є країною-учасницею Конвенції про заборону такого озброєння, ухвалену 2008 року в Осло.

Джерело: Reuters

Німеччина виступила проти постачання Україні касетних снарядів

Відповідну заяву Бербок озвучила 7 липня на кліматичній конференції у Відні, повідомляє. Як відомо, правозахисні організації виступають проти передачі Києву касетних снарядів, і голова німецького МЗС заявила, що Німеччина як одна зі 111 держав-учасниць Конвенції про касетні боєприпаси (ККБ) зробила те саме.

Її заява пролунала наступного дня після того, як у США заявили, що Вашингтон планує надати Києву касетні снаряди.

На прохання прокоментувати те, що сказали офіційні особи США, Бербок сказала журналістам: "Я стежила за повідомленнями ЗМІ. До нас як до держави-учасниці застосовується угода Осло".

Вона мала на увазі документ, який було відкрито для підписання в столиці Норвегії 2008 року. Він забороняє використання, накопичення запасів, виробництво та передачу касетних боєприпасів.

У Білому домі раніше заявили, що відправка касетних боєприпасів Україні "перебуває в активному розгляді". Сполучені Штати не є учасником цієї Конвенції.

Що відомо про можливе надання Україні касетних боєприпасів

Як вдалося дізнатися американським журналістам, команда президента США Джо Байдена 7 липня має намір оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, в якому, зокрема, будуть і касетні снаряди.

Варто зазначити, що Міноборони США поки офіційно не підтверджує інформацію про передачу касетних боєприпасів Україні, однак у Пентагоні не приховують, що це питання дійсно обговорювалося.

Адміністрація Джо Байдена також нещодавно повідомляла, що дискусію щодо ухвалення цього рішення тривають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?