Німеччина забезпечить постачання Україні боєприпасів для САУ Gepard
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина забезпечить постачання Україні боєприпасів для САУ Gepard

Німеччина забезпечить постачання Україні боєприпасів для САУ Gepard
Джерело:  online.ua

Німеччина вирішила проблему з постачанням боєприпасів до України для зенітних самохідних артилерійських установок “Gepard”.

Джерело: SPIEGEL

Німеччина змогла знайти боєприпаси для САУ, що передає Україні

Федеральний уряд впевнений, що найближчими місяцями зможе доставити в Україну велику кількість нових боєприпасів для німецької зенітної установки Gepard .

Після кількох тижнів зусиль Канцлерство спільно з міністерством оборони Норвегії знайшли виробника, який може виробляти додаткові боєприпаси.

Постачання боєприпасів для Gepard раніше вважалося проблемою, оскільки для системи було лише трохи менше 60 тис 35-мм снарядів.

Відомо, шо німецька САУ може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину. Втім, в реальних умовах він стріляє короткими чергами, пристосованими до цілі.

Раніше Німеччина знайшла необхідні снаряди в Південній Америці, проте їх передача не була схвалена країною-виробником Швейцарією.

У Норвегії місцевий виробник може виробляти спеціальні 35-мм снаряди, повідомили в урядових колах наприкінці минулого тижня. Вони будуть випробувані на полігоні Бундесверу в Путлосі (Шлезвіг-Гольштейн) вже наступного тижня .

З поставкою боєприпасів ніщо не повинно стати на заваді передачі Україні 30 систем Gepard.

Фото: commons.wikimedia.org

Виробник систем уже навчає українських військових у Німеччині. САУ використовуватиметься в Україні для захисту міст та іншої критичної інфраструктури.

Якщо все піде за планом, перші системи Gepard повинні бути доставлені в Україну вже у липні.

Останніми днями в Німеччині висуваються вимоги щодо поставки Україні бронетранспортерів.

Зокрема, Київ запитував про модель Fuchs, яка також є на озброєнні Бундесверу. Однак міністр оборони Крістін Ламбрехт відмовилася передати Україні Fuchs, оскільки вони були потрібні Бундесверу.

Така доставка поставила б під загрозу оперативну готовність їхніх власних військ, стверджував Ламбрехт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?