Німеччина жорстко пройшлася по "чоловічій дружбі" Трампа і Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина жорстко пройшлася по "чоловічій дружбі" Трампа і Путіна

Німеччина жорстко пройшлася по "чоловічій дружбі" Трампа і Путіна
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен розкритикувала стосунки новообраного президента США Дональда Трампа і лідера РФ Володимира Путіна і закликала першого визначитися з позицією щодо Росії.
Про це вона заявила в ефірі німецького телеканалу ZDF, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
"Трамп повинен чітко заявити, на якому він боці: на стороні закону, світопорядку і демократії, або ж йому байдуже, і він налагоджує свого роду чоловічу дружбу", - заявила фон дер Ляйен.
Вона закликала його в розмовах з Путіним не забувати про анексію Криму і бомбардування Алеппо.
Також вона нагадала йому, що НАТО - це не бізнес.
"Це не підприємство. Це не той випадок, коли можна сказати: "Минуле мене не хвилює, цінності, які ми представляємо, мені також не важливі, я подивлюся, скільки грошей я можу заробити, і чи може вийти вигідна угода". Так не керують країною, і це не принцип НАТО", - наголосила чиновниця.
Нагадаємо, в квітні 2016 р. тоді ще кандидат в президенти Дональд Трамп, виступаючи перед виборцями у штаті Вісконсін, допустив розпад Альянсу, якщо союзники США не розплатяться з боргами.
"Ми їх захищаємо, робимо військову підтримку і так далі, а вони обкрадають США. І що робимо ми? Нічого. Або вони нам виплатять все, що недоплатили раніше, або нехай забираються... Якщо НАТО розпадеться, то нехай розпадається", - заявив Трамп.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп заявив, що в разі своєї перемоги на виборах готовий розглянути питання про визнання Криму російською територією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?