Німеччина знайшла ще один спосіб знищити газову залежність від РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина знайшла ще один спосіб знищити газову залежність від РФ

Німеччина знайшла ще один спосіб знищити газову залежність від РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства економіки ФРН Роберт Габек у ході візиту до Дохи офіційно повідомив, що Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство у сфері енергетики.

Джерело:  DW

Німеччина купуватиме газ у Катарі

Німецький міністр заявив про "сильну динаміку", звернувши увагу на те, що Емір продемонстрував навіть ширшу підтримку, ніж очікував офіційний Берлін.

Окрім того, зазначається, що очільники компаній ФРН, які були присутні під час візиту міністра під час візиту до Катару, мають намір провести з катарською стороною нові перемовни щодо підписання контрактів. Поки Берлін не розповів, про які саме обсяги газу з Катару йдеться.

Катар – один із найбільших у світі постачальників зрідженого природного газу. До відбуття з візитом у Доху, Габек заявляв, що йдеться і про короткострокові, і про довгострокові постачання газу з Катару. Міністр повідомив про намір форсувати спорудження у Німеччині терміналів для прийому ЗПГ, - мовиться в повідомленні.

За словами Габека, підтверджене партнерство з Катаром передбачає не лише постачання ЗПГ до Німеччини, а й розробку відновлюваних енергоносіїв, а також заходи щодо посилення енергоефективності.

Міністр звертає увагу на те, що це крок на шляху набуття більшої незалежності від Росії на тлі російського вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?