Німеччина зробила заяву щодо України та газопроводу «Північний потік 2»
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина зробила заяву щодо України та газопроводу «Північний потік 2»

Німеччина зробила заяву щодо України та газопроводу «Північний потік 2»

У німецькому уряді вважають, що «Північний потік 2» необхідний для економіки країни. При цьому офіційні особи у ФРН виступають за збереження транзиту газу через українську територію. Про це заявив міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер в інтерв'ю виданню Bild, інформує ONLINE.UA.

Як розповів чиновник, «Північний потік 2» не зробить Німеччину залежною від Росії, а тільки принесе економічну вигоду.

Також Альтмайер запевнив, що його уряд працює над диверсифікацією постачання газу. Для цього буде прискорене будівництво терміналів для прийому кораблів зі сланцевим газом з США.

«Ми не будемо залежати від Росії. Мова йде про скорочення маршрутів постачання і створення нових варіантів поставки, оскільки в наступні роки наша потреба в газі істотно зросте», – заявив міністр.

Альтмайер додав, що після припинення видобутку вугілля та використання атомної енергії у ФРН роль газових електростанцій у забезпеченні електропостачання значно зросте.

«Ми рішуче виступаємо за те, щоб газотранспорт через Україну зберігався», – додав міністр економіки.

На даний час компанія-оператор Nord Stream 2 AG через проблеми з отриманням дозволу від Данії, запізнилася з будівництвом газопроводу. Спочатку передбачалося, що «Північний потік 2» буде введено в експлуатацію до 2020 року, щоб повністю зупинити транзит газу через Україну. За задумом Путіна, це позбавить український уряд у додаткових щорічних доходах в розмірі понад 2 млрд доларів.

Відомо, що компанія-оператор Nord Stream 2 AG планує будувати газопровід в обхід данських територіальних вод. Тому на остаточне введення в експлуатацію «Північного потоку 2» піде щонайменше 8-12 місяців.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, коли Росія може припинити транзит газу через територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?