Ніщо не покращиться: глава ОБСЄ зробив попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніщо не покращиться: глава ОБСЄ зробив попередження українцям

Ніщо не покращиться: глава ОБСЄ зробив попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії і міністр закордонних справ і у справах Європи Еді Рама під час виступу на Українському ланчі в рамках Мюнхенської конференції з безпеки виступив з доволі неочікуваною заявою. На його думку, поки РФ буде жити в страху бути "оточеною" НАТО і ЄС, ситуація на Донбасі не матиме вирішення і не покращиться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами політика, завдяки президенту і новому уряду у Києві є поліпшення стосовно встановлення контактів, спроб просування вперед щодо імплементації Мінських угод, які можуть не бути чудовими, і вони не є чудовими, але ця угода, підписана в певних умовах, і краще за неї сьогодні не існує.

"Поки Росія - і це те, чого історія мала врешті-решт навчити нас - буде жити в страху бути оточеною, не буде можливого кінцевого рішення. І поки Росія буде жити в страху бути оточеною НАТО і ЄС, ніщо не покращиться", - наголосив очільник ОБСЄ Еді Рама.

Він звернув увагу на те, що незважаючи на переговори в нормандському форматі, бойові дії на Сході України тривають, і є десятки нещасних випадків.

"Поліпшення означає краще, ніж гірше. Але просто уявіть: після зустрічі у "нормандському форматі" було 20 тис. інцидентів і все ще десятки, десятки нещасних випадків. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ робить хорошу роботу, це єдина присутність, яку поважають і приймають обидві сторони", - додав Еді Рама.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно очільник ОБСЄ відвідав Донбас  та прокоментував ситуацію, яка наразі склалася на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?