Ніяких компромісів: стали відомі результати переговорів МВФ з Києвом по новому кредиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ніяких компромісів: стали відомі результати переговорів МВФ з Києвом по новому кредиту

Ніяких компромісів: стали відомі результати переговорів МВФ з Києвом по новому кредиту
Джерело:  NV

Місія МВФ завершила візит до Києва і поїхала без результатів. У переговорах по новому кредиту залишилося два відкритих питання - повернення ПриватБанку Коломойському і незалежність НБУ. Про результати роботи місії МВФ в Україні повідомляє Новое время з посиланням на два джерела, передає ONLINE.UА.

Повідомляється, що в місії МВФ вважають будь-який компроміс по ПриватБанку неприйнятним, так як він подвердить вплив Коломойського на нову владу. Також представники місії незадоволені, що земельна реформа в Україні не приймається в тому форматі, як було обіцяно, і іноземців в підсумку до ринку не допустили.

"Так, будь-який компроміс неприйнятний, він підтвердить вплив Коломойського. А якщо він високий, то високий ризик дефолту і відкату реформ. А якщо так, то навіщо такій країні давати гроші, якщо вони з високою ймовірністю не повернуть? Логічно? Але місію більше всього "зачепив обман" щодо ринку землі. МВФ розуміє, що це ще гірше, ніж мораторій, так як є ризик що за безцінь землі можуть бути скуплені всім відомими особами. Це не зовсім ринок", - повідомили джерела.

Нагадаємо, місія МВФ прибула до Києва 14 листопада для переговорів з Україною про можливість надання нового кредиту на суму 5-6 млрд доларів. У Нацбанку розраховують, що Києву вдасться досягти домовленостей з Фондом до кінця року.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Міжнародний валютний фонд висунув Україні нові вимоги, без виконання яких відмовляється надавати кредит. За попередніми даними, йдеться про прийняття закону, який би заборонив повернення колишнім власникам банків. Саме так Фонд хоче отримати гарантії, що олігарху Ігорю Коломойському не повернуть "Приватбанк".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?