Ніякого послаблення: Євросоюз знову вдарив по Росії санкціями
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніякого послаблення: Євросоюз знову вдарив по Росії санкціями

Ніякого послаблення: Євросоюз знову вдарив по Росії санкціями
Джерело:  online.ua

Рада Європейського союзу ухвалила рішення продовжити санкції проти Росії до 16 жовтня 2020 року, які були введені на початку 2019 року за застосування хімічної зброї. Під обмеження, що передбачають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів, потрапили дев'ять осіб - п'ятеро сирійців і четверо росіян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Ради Європи.

Відомо, що під європейськими санкціями залишилися керівник ГРУ РФ Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алексєєв. Також в санкційному списку вказані Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, які вчинили замах на колишнього співробітника спецслужби Сергія Скрипаля та його дочка під іменами Руслан Боширов і Олександр Петров. Крім того під санкціями у справі Скрипалів залишилися п'ятеро осіб, пов'язаних з сирійським режимом.

Нагадаємо, отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії сталося 4 березня 2018 року в британському Солсбері. Вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною під назвою "Новачок". Лондон в ході розслідування з'ясував, що Скрипалів отруїли співробітники ГРУ Боширов і Петров. Після чого в ЄС прийняли рішення ввести санкції проти росіян в рамках програми сприяння по боротьбі з розповсюдженням і використанням хімічної зброї, яка представляє серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні ПА НАТО відхилила сумнівну доповідь про санкції проти Росії після зауважень України. Ця доповідь передбачала послаблення режиму санкції проти країн-агресорів, включаючи РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?