Безпрецедентне рішення: ПА НАТО відхилила сумнівну доповідь про санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Безпрецедентне рішення: ПА НАТО відхилила сумнівну доповідь про санкції проти Росії

Безпрецедентне рішення: ПА НАТО відхилила сумнівну доповідь про санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Комітет з питань економіки і безпеки Парламентської асамблеї НАТО відхилив доповідь про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів, включаючи Росію. Таке безпрецедентне рішення в ПА НАТО було прийнято вперше за 22 роки з ініціативи України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку глави української делегації, нардепа фракції "Слуга народу" Єгора Чернєва в Facebook.

"В цілому доповідь була в тональності ослаблення санкцій і дуже точкового їх застосування. Що, звичайно, нас не влаштовувало. Після нашого виступу більшість країн-членів НАТО проголосували проти того, щоб прийняти доповідь", - розповів Чернів.

Він додав, що в ході засіданні ПА НАТО українська делегація додала кілька поправок в доповідь про відносини НАТО з РФ і в доповідь по Україні. В ході виступу Чернєв підкреслив, що Україна продовжує наполягати на посилення санкцій проти Росії, так як вони обов'язково зіграють потрібну роль і змусять Росію повернути Україні Крим і Донбас.

"Ми наполягаємо на продовженні санкцій проти Росії, бо це дієвий інструмент тиску на країну-агресора. Санкції мають накопичувальний ефект, вони обов'язково зіграють свою роль по зміні режиму Путіна. У майбутньому це відкриє шлях до повернення окупованих Криму і Донбасу в Україні", - зазначив під час свого виступу на ПА НАТО глава української делегації.

Відомо, що проєкт доповіді "2019 - економічні санкції як засіб зовнішньої політики", який представив на розгляд ПА НАТО норвезький представник Крістіан Тубрінг-Гедді, містить положення про те, що санкції проти Росії, застосовані США і Євросоюзом після початку російської агресії проти України і анексії Криму, "не принесли результату". Автор доповіді представив в документі дії Росії як "реакцію" на її неприйняття демократичних перетворень в Україні. При цьому він проігнорував той факт, що анексія Криму та агресія на Донбасі стали кричущими проявами порушення міжнародного права і всіх міжнародних зобов'язань самої Росії, яка незаконно вторглася в Україну і продовжує збройну агресію на сході країни.

В Україні цю сумнівну доповідь розцінили як спробу норвежця "тихенько протягнути начебто непомітні точкові санкційні послаблення" щодо Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС України Вадим Пристайко має намір на засіданні Ради ЄС, яке відбудеться 14 жовтня у Люксембурзі, просити Європу посилити тиск на Росію, щоб Москва нарешті пішла на поступки по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?